Aviečių šerbetas
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Šaldytos avietės500 g
-
Medus100 ml
-
Vanduo150 ml
-
Cukrus100 g
-
Citrinų sultys50 ml
-
Kiaušinio baltymas1 vnt.
Papuošimui
-
šviežios avietės0
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Užvirinkite avietes, medų (arba klevų sirupą, jei gaminate veganišką variantą), vandenį ir cukrų. Išmaišykite iki lygios masės (nukoškite, jei norite vientiso šerbeto). Palikite atvėsti.
Kiaušinio baltymą išplakite iki baltų putų ir įmaišykite į aviečių masę. Jei gaminate veganišką variantą, naudokite avinžirnių skytį iš vienos pakuotės virtų, konservuotų avinžirnių (380 g).