Aviečių šerbetas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Aviečių šerbetas

Ingredientai

  • Šaldytos avietės
     500 g
  • Medus
     100 ml
  • Vanduo
     150 ml
  • Cukrus
     100 g
  • Citrinų sultys
     50 ml
  • Kiaušinio baltymas
     1 vnt.

Papuošimui

  • šviežios avietės
     0

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuostabiai gaivus ir šviežias naminis aviečių šerbetas, veganiškas ar ne – sprendžiate jūs. Rožinį aviečių šerbetą gaminkite ledų gaminimo aparate. Jei norite veganiško aviečių šerbeto, darykite jį su avinžirnių sūrymu ir klevų sirupu, bet taip pat gaminant tiks medus ir kiaušinio baltymas. Geriausia patiekti su šviežiomis avietėmis.

Užvirinkite avietes, medų (arba klevų sirupą, jei gaminate veganišką variantą), vandenį ir cukrų. Išmaišykite iki lygios masės (nukoškite, jei norite vientiso šerbeto). Palikite atvėsti.

Aviečių tyrę sumaišykite su išspaustomis citrinos sultimis.

Kiaušinio baltymą išplakite iki baltų putų ir įmaišykite į aviečių masę. Jei gaminate veganišką variantą, naudokite avinžirnių skytį iš vienos pakuotės virtų, konservuotų avinžirnių (380 g).

Sumaišykite ledų gaminimo aparate ir padėkite į šaldiklį.
Papuošimui: Patiekite šerbetą su šviežiomis avietėmis.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Naminiai varškės sūreliai

40min • Vidutinis