Aviena, marinuota su kava
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Aviena:
-
avienos nugarinė su kaulu1 kg
Ingredientai marinatui:
-
kavos pupelės35 g
-
rozmarinas4 vnt.
-
medus4 šaukštas (-ai)
-
balzaminis actas2 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
šviežiai grūsti pipirai1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai garnyrui:
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
špinatai400 g
-
virti burokėliai500 g
-
druskapagal skonį
-
šviežiai malti pipiraipagal skonį
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sumalkite kavos pupeles ir išvirkite apie 120 ml kavos.
Susmulkinkite rozmariną. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užpilkite ant avienos. Palikite mėsą šaldytuve marinuotis 4–6 val.
Avieną ištraukite iš marinato. Marinatą atidėkite į šoną. Mėsą apkepkite ant vidutinės kaitros keptuvėje įkaitintame aliejuje po 4–5 min. kiekvieną pusę. Apibarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
Paruoškite garnyrą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite susmulkintus česnakus ir trumpai pakepkite. Ant jų dėkite špinatus ir pakepkite dar apie 2 min.
Burokėlius stambiai supjaustykite, apšlakstykite aliejumi ir trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Paskaninkite druska, pipirais ir čiobrelių lapeliais.
Kavos marinatą pavirkite 2–3 min. ant silpnos kaitros, kol sutirštės.
Avieną patiekite su špinatais, burokėliais ir kavos padažu.