Aviena, marinuota su kava

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Aviena, marinuota su kava

Ingredientai

Aviena:

  • avienos nugarinė su kaulu
     1 kg

Ingredientai marinatui:

  • kavos pupelės
     35 g
  • rozmarinas
     4 vnt.
  • medus
     4 šaukštas (-ai)
  • balzaminis actas
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • šviežiai grūsti pipirai
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai garnyrui:

  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • špinatai
     400 g
  • virti burokėliai
     500 g
  • druska
      pagal skonį
  • šviežiai malti pipirai
      pagal skonį
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumalkite kavos pupeles ir išvirkite apie 120 ml kavos. 

 Susmulkinkite rozmariną. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užpilkite ant avienos. Palikite mėsą šaldytuve marinuotis 4–6 val.

 Avieną ištraukite iš marinato. Marinatą atidėkite į šoną. Mėsą apkepkite ant vidutinės kaitros keptuvėje įkaitintame aliejuje po 4–5 min. kiekvieną pusę. Apibarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. 

Paruoškite garnyrą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite susmulkintus česnakus ir trumpai pakepkite. Ant jų dėkite špinatus ir pakepkite dar apie 2 min.

Burokėlius stambiai supjaustykite, apšlakstykite aliejumi ir trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Paskaninkite druska, pipirais ir čiobrelių lapeliais. 

 Kavos marinatą pavirkite 2–3 min. ant silpnos kaitros, kol sutirštės. 

Avieną patiekite su špinatais, burokėliais ir kavos padažu. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė