Avienos kumpis, įdarytas feta
-
Gaminimas 2h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
avienos kumpis be kaulo1 kg
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
džiovintos spanguolės100 g
-
fetos sūris100 g
-
mėta1 šaukštelis (-iai)
-
kiaušinis1 vnt.
-
bulvės1 kg
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Anakardžių riešutų pesto padažui:
-
anakardžiai100 g
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus150 ml
-
citrina1 šaukštas (-ai)
-
kietasis sūris30 g
-
bazilikas20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite kubeliais. Keptuvę įkaitinkite su aliejumi, suberkite svogūną, pakepkite kelias minutes, kol suminkštės, suberkite susmulkintą česnaką ir dar pakepkite minutę. Dubenyje sumaišykite keptą svogūną ir česnaką su kapotomis džiovintomis spanguolėmis, sutrupintu fetos sūriu, sukapotais mėtos lapeliais. Įdėkite kiaušinio trynį, paskaninkite pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Avienos kumpį įpjaukite lajaus link keliose vietose, bet ne iki galo. Tarp sluoksnių paskirstykite pagamintą įdarą, tvirtai susukite ir suriškite su medvilniniu siūlu.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Vyniotinį padėkite ant skardos, išklotos folija. Į skardą įpilkite 150 ml vandens. Kepkite apie 30 minučių. Kaitrą sumažinkite iki 180 °C, vyniotinį uždenkite folija ir kepkite dar 1 valandą.
Bulves nuskuskite ir išvirkite sūdytame vandenyje. Nukoškite.
Pasigaminkite anakardžių riešutų pestą. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite riešutus, česnaką, bazilikus. Įpilkite aliejaus ir dar kartą viską sutrinkite. Pagardinkite sūriu, citrinų sultimis.
Bulves paskaninkite anakardžių pestu.