Avienos troškinys su avinžirniais ir juodosiomis pupelėmis
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
avienos kumpis be kaulo600 g
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
raudonasis vynas (tinka ir nealkoholinis)1 šaukštas (-ai)
-
konservuoti avinžirniai230 g
-
konservuotos juodosios pupelės230 g
-
svogūnas1 vnt.
-
morkos1 vnt.
-
saliero šaknis0.5 vnt.
-
pomidorai2 vnt.
-
česnakas5 skiltelė (-ės)
-
švieži rozmarinaikeletas
-
kietasis sūris100 g
-
prancūziškas batonas1 vnt.
-
baziliko lapeliaipapuošimui
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
švieži čiobreliaikeletas
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Daržoves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
Įkaitinkite didelį puodą su aliejumi. Avieną pabarstykite druska ir dėkite kepti. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Supilkite vyną, suberkite kubeliais supjaustytą svogūną, morkas, salierą, pomidorus, susmulkintą česnaką, žoleles. Pakepinkite 5 min. Užpilkite vandens, kad apsemtų produktus. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir troškinkite 1 val., kartkartėmis pamaišydami, ir, jei reikia, papildykite vandens. Suberkite avinžirnius, pupeles ir dar patroškinkite apie 30–40 min.
Batoną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite tarkuotu parmezanu. Sudėkite ant skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę kepkite 3–4 min., kol išsilydys sūris ir šiek tiek apskrus.
Paruoštą troškinį papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite su prancūziško batono skrebučiais.