Avižiniai sausainiai su avižų gėrimu
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
avižų pienas180 ml
-
speltos miltai180 g
-
avižiniai dribsniai (smulkesni)50 g
-
cukrus100 g
-
kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
linų sėmenys1 šaukštas (-ai)
-
vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
kokosų aliejus60 ml
-
juodasis šokoladas 82 %85 g
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
Kitame dubenyje sumaišykite avižų pieną su kokosų aliejumi.
Sausus produktus sumaišykite su pienu ir kokosų aliejumi.
Šokoladą sukapokite, suberkite į sausainių tešlą ir išmaišykite.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite atvėsti 15 minučių į šaldytuvą.
Formuokite sausainius su specialiu ledų šaukštu arba formuokite rankomis rutuliukus, dėkite į skardą. Paspauskite kiekvieno sausainio viršų su šakute.
Kepkite apie 20–25 minutes.
Avižinius sausainius patiekite su avižų gėrimu.