Avižiniai sausainiai su avižų gėrimu

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Avižiniai sausainiai su avižų gėrimu

Ingredientai

Ingredientai:

  • avižų pienas
     180 ml
  • speltos miltai
     180 g
  • avižiniai dribsniai (smulkesni)
     50 g
  • cukrus
     100 g
  • kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • linų sėmenys
     1 šaukštas (-ai)
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • kokosų aliejus
     60 ml
  • juodasis šokoladas 82 %
     85 g
  • druska
     0.25 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
 

Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus. 

Kitame dubenyje sumaišykite avižų pieną su kokosų aliejumi. 

Sausus produktus sumaišykite su pienu ir kokosų aliejumi.

 Šokoladą sukapokite, suberkite į sausainių tešlą ir išmaišykite. 

 Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite atvėsti 15 minučių į šaldytuvą. 

Formuokite sausainius su specialiu ledų šaukštu arba formuokite rankomis rutuliukus, dėkite į skardą. Paspauskite kiekvieno sausainio viršų su šakute. 

 Kepkite apie 20–25 minutes.

Avižinius sausainius patiekite su avižų gėrimu.
 

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas

Šaldytų uogų kokteilis

11min • Lengvas

Iškylos sumuštinis

10min • Lengvas