Avižinių blynų tortas su jogurtu
-
Gaminimas 1h 20min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Avižiniai miltai200 g
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Cukrus2 šaukštas (-ai)
-
Pienas250 ml
-
Vanduo700 ml
-
Druskapagal skonį
-
Kepimo milteliai1 pakuotė (-ės)
-
Vanilės ekstraktas1 šaukštelis (-iai)
-
Kakavos milteliai2 šaukštas (-ai)
-
Saulėgrąžų aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Jogurtinė grietinė300 g
-
Varškė500 g
-
Meduspagal skonį
-
Želatina lapeliai4 vnt.
-
Citrinos žievėlė1 vnt.
-
Šviežios avietės1 sauja (-os)
-
Kartus juodasis šokoladas20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų.
Tada supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, kepimo miltelius.
Sausą mišinį suberkite į kiaušinių ir pieno masę, plakikliu suplakite tešlą iki vientisos masės. Įpilkite 200 ml vandens ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą 15 minučių pastovėti. Tada įpilkite dar apie 500 ml vandens, kad gautumėte lietinių tešlą (vandenį pilkite po truputį, palaipsniui, kad tešla nepasidarytų per skysta).
Į paruoštą tešlą įpilkite 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir dar kartą gerai išplakite.
Likusiu aliejumi ištepkite keptuvę. Nupilkite tešlos, kurios užteks 3–5 blynams, ir į ją įmaišykite kakavos – išeis skirtingų spalvų bei skonių blynai.
Blynus kepkite kaip klasikinius lietinius: tešlą pilkite į mažiausiai 17 cm skersmens keptuvę. Kepkite iš vienos pusės, kol susprogs visi burbuliukai. Apverskite blyną kita puse. Taip iškepkite visus blynus. Iškepę leiskite blynams ataušti.
Paruoškite kremą. Visus ingredientus, skirtus kremui (išskyrus želatiną), sudėkite į virtuvės kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pastaba: galite naudoti trintą varškę – tada visas sudedamąsias dalis reikės tiesiog išmaišyti. Pabaigoje suberkite sutarkuotą citrinos žievelę.
Pasiruoškite želatiną. Želatinos lapelius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite tirpti, kol jie suminkštės. Kai lapeliai bus minkšti ir permatomi, želatiną ištraukite iš vandens, dėkite į mažą dubenėlį ir įpilkite 2 šaukštus verdančio vandens. Pamaišykite – želatinos lapeliai iškart ištirps. Želatiną supilkite į paruoštą kremo masę.
Tada metas daryti tortą. Į didelę lėkštę dėkite vieną blyną ir ištepkite jį kremu – maždaug po 1,5–2 šaukšto kiekvienam sloksniui. Tą patį pakartokite su likusiais blynais ir kremu, kol sluoksniuodami gausite gražų tortą. Kakavinus blynus sluoksniuokite paeiliui su kitais blynais.
Būtinai reikia kremu aptepti torto viršų ir šonus. Prieš patiekdami, tortą palikite pastovėti, kad kremas gerai susigertų. Geriausia per naktį palaikyti šaldytuve.
Tortą galite papuošti savo mėgstamomis uogomis, apibarstyti kakavos milteliais, tarkuotu šokoladu ar susmulkintais riešutais, apdėlioti vaisių gabaliukais ar apšlakstyti medumi.