Avižinių dribsnių košė su morkų tyre

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Avižinių dribsnių košė su morkų tyre

Ingredientai

Ingredientai:

  • viso grūdo avižiniai dribsniai
     100 g
  • sojų gėrimas
     250 ml
  • klevų sirupas
     1 šaukštas (-ai)
  • cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • imbiero milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • tarkuotas muskato riešutas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • morkos
     300 g
  • kapoti riešutai
     3 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite morkų tyrę. Nuskustas ir nuplautas morkas iškepkite arba išvirkite. Sutrinkite jas.

Puode užvirkite sojų gėrimą, suberkite viso grūdo avižinius dribsnius. Pavirkite 5–8 minutes nuolat maišydami. Kai dribsniai suminkštės, sukrėskite morkų tyrę. Pavirkite dar 2–3 minutes. Įmaiškite į košę klevų sirupo, paskaninkite cinamonu, imbiero milteliais, maltu muskatu, druska. Užberkite riešutų.

Panašūs receptai

Sumuštinis su tunu

5min • Lengvas

Bulviniai blynai

30min • Lengvas