Avižinių dribsnių košė su morkų tyre
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
viso grūdo avižiniai dribsniai100 g
-
sojų gėrimas250 ml
-
klevų sirupas1 šaukštas (-ai)
-
cinamonas0.5 šaukštelis (-iai)
-
imbiero milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
tarkuotas muskato riešutas0.25 šaukštelis (-iai)
-
druska1 žiupsnelis
-
morkos300 g
-
kapoti riešutai3 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite morkų tyrę. Nuskustas ir nuplautas morkas iškepkite arba išvirkite. Sutrinkite jas.
Puode užvirkite sojų gėrimą, suberkite viso grūdo avižinius dribsnius. Pavirkite 5–8 minutes nuolat maišydami. Kai dribsniai suminkštės, sukrėskite morkų tyrę. Pavirkite dar 2–3 minutes. Įmaiškite į košę klevų sirupo, paskaninkite cinamonu, imbiero milteliais, maltu muskatu, druska. Užberkite riešutų.