Avižinių kruopų pusryčių košė

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Avižinių kruopų pusryčių košė

Ingredientai

Ingredientai:

  • avižinės kruopos
     90 g
  • pienas, augalinis pienas arba vanduo
     350 ml
  • bananai
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • cinamonas
      pagal skonį
  • malti muskatų riešutai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Iš vakaro užmerkite 90 g avižinių kruopų. Ryte nupilkite vandenį. 

Įpilkite 350 ml pieno, augalinio pieno arba vandens. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir virkite 20 minučių, kol puode neliks vandens. 

Puodą pridenkite dangčiu, palikite tarpelį ir virkite kruopas, kol suminkštės. Stebėkite virimo procesą, kitaip košė pridegs. 

Avižinę košę paskaninkite druska, maltu muskato riešutu, cinamonu, pjaustytais bananų griežinėliais.
 

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas