Avižinių miltų blynai su pienu
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
avižinių miltai300 g
-
kiaušiniai2 vnt.
-
pienas750 ml
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
klevų sirupas arba medus1 šaukštas (-ai)
-
kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
Patiekimui:
-
šviežios uogospatiekiant
-
medus arba klevų sirupaspatiekiant
-
natūralus jogurtaspatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje išplakite kiaušinius su klevų sirupu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pusę pieno, gerai išmaišykite. Taip išvengsite gumuliukų. Supilkite likusį pieną, išmaišykite. Stebėkite tešlą, nes avižiniai miltai labai greitai išbrinksta, todėl likusį pieno kiekį reguliuokite patys. Tešla turi būti kaip įprastų miltų tešla lietiniams. Supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi ir kepkite lietinius.
Avižinius blynus patiekite su šviežiomis uogomis, jogurtu arba medumi, klevų sirupu.