Avokadai su takų (tacos) įdaru
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
avokadai4 vnt.
-
čederio sūris100 g
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
Ingredientai takų (tacos) įdarui:
-
svogūnas1 vnt.
-
jautienos faršas500 g
-
chalapos paprika2 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
saldžioji paprika1 vnt.
-
maža cukinija0.5 vnt.
-
trinti pomidorai100 g
-
takų (tacos) prieskoniai2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
Ingredientai patiekimui:
-
žaliosios citrinos2 vnt.
-
kapotos kalendros2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pagaminkite takų įdarą. Į įkaitintą gilią keptuvę suverskite kubeliais pjaustytus svogūnus ir trumpai apkepkite. Įdėkite jautienos faršą ir maišydami kepkite, kol pakis spalva. Tuomet suberkite smulkintas Chalapos paprikas, česnakus, smulkiais kubeliais supjaustytą papriką ir cukiniją. Maišydami pakepkite 8 min. Sudėkite trintus pomidorus, takų prieskonius, druską ir dar pakaitinkite.
Perpjaukite avokadus perpus ir pašalinkite kauliukus. Į kiekvieną puselę dėkite paruošto takų įdaro. Ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir smulkinto raudonojo svogūno. Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje 15 min., kol išsilydys sūris. Patiekite nedelsdami. Galite papuošti kapotomis kalendromis ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
Skanaus!
1 patarimas. Patiekite su šviežiai pjaustytais raudonaisiais svogūnais ir
pomidorais.
2 patarimas. Įdaro skonį paįvairinkite špinatais.