Avokadų pyragas

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Avokadų pyragas

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Razinos
     100 g
  • Anakardžių riešutai
     1 sauja (-os)
  • Migdolai
     3 sauja (-os)
  • Datulės be kauliukų
     150 g
  • Agavų sirupas arba medus
     30 g

Ingredientai kremui:

  • Avokadai
     4 vnt.
  • Žaliosios citrinos
     2 vnt.
  • Agavų sirupas (arba medus)
     80 g
  • Kokosų aliejus
     140 g
  • Uogos
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Razinas pamirkykite šiltame vandenyje apie 20 minučių. 

Susmulkinkite anakardžių ir migdolų riešutus. Į riešutus įmaišykite mirkytas razinas ir datules. 

Įpilkite agavų sirupo arba medaus ir maišykite, kol mane taps vientisa.

Masę pilkite į torto kepimo formą ir tolygiai paskirstykite, pirštais prispausdami prie pagrindo.

Paruoškite kremą:
avokadus nulupkite, supjaustykite ir suberkite į trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, agavų sirupo ar medaus, kokosų aliejaus, maišykite iki vientisos masės ir supilkite ant paruošto pagrindo. Įdėkite pyragą į šaldiklį ir palaikykite per naktį, kad gerai sustingtų.

Išimkite pyragą iš šaldiklio maždaug 30 minučių arba 1 valandą prieš patiekdami ir šiek tiek atšildykite. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis uogomis.
Skanaus!

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Uogų tiramisu

1h • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas