Avokadų pyragas
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Razinos100 g
-
Anakardžių riešutai1 sauja (-os)
-
Migdolai3 sauja (-os)
-
Datulės be kauliukų150 g
-
Agavų sirupas arba medus30 g
Ingredientai kremui:
-
Avokadai4 vnt.
-
Žaliosios citrinos2 vnt.
-
Agavų sirupas (arba medus)80 g
-
Kokosų aliejus140 g
-
Uogospapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Razinas pamirkykite šiltame vandenyje apie 20 minučių.
Susmulkinkite anakardžių ir migdolų riešutus. Į riešutus įmaišykite mirkytas razinas ir datules.
Įpilkite agavų sirupo arba medaus ir maišykite, kol mane taps vientisa.
Masę pilkite į torto kepimo formą ir tolygiai paskirstykite, pirštais prispausdami prie pagrindo.
Paruoškite kremą:
avokadus nulupkite, supjaustykite ir suberkite į trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, agavų sirupo ar medaus, kokosų aliejaus, maišykite iki vientisos masės ir supilkite ant paruošto pagrindo. Įdėkite pyragą į šaldiklį ir palaikykite per naktį, kad gerai sustingtų.
Išimkite pyragą iš šaldiklio maždaug 30 minučių arba 1 valandą prieš patiekdami ir šiek tiek atšildykite. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis uogomis.
Skanaus!