Azijietiškai keptos karpio juostelės

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • bulvių krakmolas
     100 g
  • karpis
     600 g
  • druska
      pagal skonį
  • aliejus
      šlakelis (-iai)

Padažui:

  • terijaki padažas
     200 ml
  • sojų padažas
     30 ml
  • medus
     40 g
  • pomidorų pasta
     50 g
  • citrina
     0.5 vnt.
  • česnakas
      pagal skonį
  • čiobreliai
      pagal skonį
  • Kajeno pipiras
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvalytą karpį pjaukite perpus ir išpjaukite stuburo kaulą.

Karpio filė pjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska ir apvoliokite bulvių krakmole.

Giliame puode, ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, dėkite karpio juosteles ir virkite apie 4 min., kol apkeps. Vartykite.

Išgriebtas karštas karpio juosteles sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai.

Sumaišykite padažą iš jam skirtų komponentų. Maišant, truputėlį pašildykite puode.

Paruoštą padažą pilkite ant iškeptų karpio juostelių ir išmaišykite. Skanaus!

Panašūs receptai

Karpis azijietiškai

2h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas