Azijietiški daržovių suktinukai (Spring rolls)
-
Gaminimas 1h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
tešla „Spring Rolls“24 vnt.
-
sezamų aliejus4 šaukštelis (-iai)
-
česnakas4 skiltelė (-ės)
-
imbiero šaknis5
-
svogūnų laiškai20 g
-
morkos2 vnt.
-
raudonoji paprika1 vnt.
-
kopūstas0.5 vnt.
-
cukinija1 vnt.
-
cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
sojų padažas2 šaukštelis (-iai)
-
miltai1 šaukštas (-ai)
-
aliejusšlakelis (-iai)
-
druska2 šaukštelis (-iai)
-
pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia pagal instrukciją ant „Spring Rolls“ tešlos pakuotės atšildykite tešlą.
Pasiruoškite daržoves. Nuplaukite, nuvalykite ir susmulkinkite plonais šiaudeliais.
Įkaitinkite keptuvę su sezamų aliejumi, suberkite susmulkintą česnaką ir sutarkuotą imbierą. Pakepkite 30 sekundžių, suberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir pakepkite dar 30 sekundžių.
Suberkite susmulkintas daržoves (morkas, kopūstą, cukiniją, raudonąją papriką), paskaninkite cukrumi ir maišydami pakepinkite apie minutę. Suberkite druską, pipirus, supilkite sojų padažą, pamaišykite daržoves ir kepkite apie 2 minutes, kol išgaruos daržovių skystis.
Paruoštą daržovių įdarą palikite atvėsti. Būtinai likusį daržovių skystį nupilkite, kad nesuplyštų tešla. Dubenyje sumaišykite miltus su vandeniu.
Imkite tešlos lakštą, dėkite įdaro ant vieno lakšto kampo, pradėkite vynioti, šoninius kraštus užlenkite ir vyniokite toliau suktinuką. Suktinuko kraštą patepkite miltų ir vandens mišiniu, kad geriau sukibtų.
Pastaba. Suktinukus sudėkite ant maistine plėvele iškloto padėklo ir būtinai sušaldykite.
Įkaitinkite puodą su aliejumi ir dėkite sušaldytus suktinukus kepti. Kepkite, kol suktinukai pasidarys auksinės spalvos. Iškeptus suktinukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.