Azijietiškos lakštinių salotos su brokoliais ir pakepintu tunu
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Tunas
-
Sezamų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Šviesusis sojų padažas RIMI1 šaukštas (-ai)
-
PipiraiPagal skonį
-
Atšildyta gelsvauodegio tuno filė280 g
-
Aliejus2 šaukštelis (-iai)
Lakštinių salotos
-
Stikliniai makaronai ICA100 g
-
Agurkas1 vnt.
-
Morka1 vnt.
-
Brokolis125 g
-
Raudonos saldžiosios paprikos0.5 vnt.
Užpilas
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Imbierų šaknys0.5 šaukštas (-ai)
-
Sezamų aliejus0.5 šaukštas (-ai)
-
Sojos padažas1.5 šaukštas (-ai)
-
Saldus aitriųjų paprikų padažas1.5 šaukštas (-ai)
-
Šviežiai išspaustos žaliųjų citrinų sultys1 šaukštas (-ai)
-
Kokosų gėrimas RIMI PLANET100 ml
-
Druskos dribsniai ICA0.5 šaukštelis (-iai)
Užtepas
-
Virtos kukurūzų burbuolės1 vnt.
-
Avokadas1 vnt.
-
Anakardžių riešutai RIMI50 g
-
Ryšulėlis kalendros arba petražolių0.5 ryšulėlis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Tunas: Sumaišykite marinatą iš sezamų aliejaus, sojos ir pipirų. Sudėkite tuną į marinatą ir palikite apie 10 minučių.
Užpilas: Česnaką ir imbierą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Kitame dubenyje sumaišykite juos su sezamų aliejumi, sojos padažu, saldžiu aitriųjų paprikų padažu, žaliųjų citrinų sultimis ir kokosų pienu. Pagardinkite druska. Užpilą įmaišykite į lakštinių salotas.