Baltas Kalėdinis tortas
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
Biskvitas
-
Sviestas RIMI, 82 % rieb.70 g
-
Cukrus RIMI35 g
-
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI1 vnt.
-
Medus20 g
-
Cinamonas3 g
-
Meduolių prieskoniai4 g
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D200 g
-
Maistinė soda3 g
-
Auksaspalvis sirupas100 g
Kremas
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI500 g
-
Cukraus milteliai100 g
-
Maskarponės sūris500 g
Įdaras
-
Apelsinų marmeladas300 g
-
Apelsinai2 vnt.
-
Cinamonas3 g
Papuošimas
-
Imbieriniai sausainiai100 g
-
Apelsinai1 vnt.
-
Cinamono lazdelėspagal skonį
-
Spanguolėspagal skonį
-
Cukraus milteliai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Torto formą (20 cm skersmens) ištepkite sviestu (kambario temperatūros) arba išklokite kepimo popieriumi.
Paruoškite biskvitą. Dubenyje išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį (kambario temperatūros) ir išplakite.
Supilkite medų, cukraus sirupą, suberkite cinamoną, meduolių prieskonius ir lėtai įmaišykite miltus bei sodą.
Išmaišykite, supilkite į kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 35 minutes. Mediniu pagaliuku patikrinkite ar įsmeigus, tešla nebeprilimpa.
Iškepus išimkite iš orkaitės, leiskite 20 minučių atvėsti formoje, tada išimkite ir palikite ant grotelių, kol visiškai atvės. Perpjaukite į dvi dalis išilgai.
Išplakite grietinėlę iki standžių putų su cukraus pudra ir maskarponės sūriu.
Apatinį biskvito sluoksnį aptepkite apelsinų uogiene ir grietinėlės kremu, uždėkite nuluptas ir griežinėliais supjaustytas apelsino skilteles, pabarstykite cinamonu.
Ant viršaus uždėkite biskvito viršų. Sudėkite likusį grietinėlės kremą. Jei norite, kremą paskirstykite ne tik ant viršaus, bet ir ant šonų. Puošiame apelsino gabaliukais, meduoliais, cinamono lazdelėmis, spanguolėmis ir pabarstome cukraus pudra.
Laikykite šaltai!