Baltasis tiramisu
-
Gaminimas 12h 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Cukrus RIMI100 g
-
Maskarponės sūris400 g
-
Baltasis romas150 ml
-
Pienas200 ml
-
Sausianiai „Damų piršteliai“18 vnt.
-
MorengaiNebūtina
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jei gaminate vieną didelį tiramisu, naudokite formą, kurios krašteliai ne mažesni kaip 10 cm ir vienas šalia kito tilptų 9 sausainiai. Tiramisu galite gaminti ir mažose formelėse.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite su cukrumi iki tirštos masės.
Kambario temperatūros maskarponę išmaišykite iki vientisos masės ir sudėkite į išplaktus baltymus. Kiaušinių trynius išplakite ir įmaišykite į kiaušinio baltymo ir maskarponės mišinį.
Sumaišykite romą ir pieną. Pamerkite sausainius į mišinį ir išklokite ant formos dugno. Jei naudojate mažas formeles, jei reikia, sausainius sulaužykite į nemažus gabalėlius ir pusę jų paskleiskite ant formos dugno.
Ant sausainių uždėkite maždaug trečdalį kremo, o ant viršaus pabarstykite trupintą morengą.
Likusius sausainius pamerkite į skystį ir paskleiskite ant maskarponės-morengo sluoksnio. Sudėkite antrą trečdalį maskarponės kremo.
Formą ar formeles uždenkite maistine plėvele, padėkite į vėsią vietą. Likusį trečdalį kremo taip pat dėkite į šaldytuvą. Palikite per naktį.
Prieš patiekdami ant viršaus užpilkite likusį kremą, papuoškite morengais ir iškart patiekite. Papuošimui tinka braškės, šilauogės, gervuogės arba granatai.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.