Baltųjų pupelių piurė su daržovėmis

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Baltųjų pupelių piurė su daržovėmis

Ingredientai

Ingredientai pupelių piure

  • daržovių sultinys
     2 stiklinė (-ės)
  • baltosios pupelės (konservuotos)
     380 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Ingredientai daržovių salotoms

  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • morka
     2 vnt.
  • cukinija
     1 vnt.
  • paprika
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     1.5 šaukštas (-ai)
  • kalafijoras
     250 g
  • saulėgrąžų sėklos
     3 šaukštas (-ai)
  • mėgstami prieskoniai
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pupelių piurė: nupilkite pupeles ir perplaukite šaltu vandeniu, palikite nuvarvėti. Nulupkite ir supjaustykite svogūną bei česnaką.

Į maisto smulkintuvą sudėkite pupeles, svogūną, česnaką, pusę sultinio ir aliejų. Pagardinkite druska ir sutrinkite viską iki vientisos masės. Sukrėskite masę į puodą ir pašildykite ant nedidelės ugnies.

Pasigaminkite kalafijorų ryžius: kalafijorą susmulkinkite maisto smulkintuvu (turi būti panašu į birias kruopas). Atidėkite į šalį.

Daržovės: Supjaustykite svogūną, morkas, cukiniją ir paprikas. Kepkite daržoves keptuvėje kol morkos suminkštės. Suberkite kalafijorų ryžius, prieskonius ir pakepkite apie 2 min. Pagardinkite druska.

Pašildykite likusį sultinį. Patiekdami į lėkštę įdėkite pupelių piurė, ant viršaus dėkite daržoves, apipilkite sultiniu ir pabarstykite saulėgrąžų sėklomis.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis