Baltųjų pupelių piurė su daržovėmis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pupelių piure
-
daržovių sultinys2 stiklinė (-ės)
-
baltosios pupelės (konservuotos)380 g
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
Ingredientai daržovių salotoms
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
morka2 vnt.
-
cukinija1 vnt.
-
paprika2 vnt.
-
alyvuogių aliejus1.5 šaukštas (-ai)
-
kalafijoras250 g
-
saulėgrąžų sėklos3 šaukštas (-ai)
-
mėgstami prieskoniai2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pupelių piurė: nupilkite pupeles ir perplaukite šaltu vandeniu, palikite nuvarvėti. Nulupkite ir supjaustykite svogūną bei česnaką.
Į maisto smulkintuvą sudėkite pupeles, svogūną, česnaką, pusę sultinio ir aliejų. Pagardinkite druska ir sutrinkite viską iki vientisos masės. Sukrėskite masę į puodą ir pašildykite ant nedidelės ugnies.
Pasigaminkite kalafijorų ryžius: kalafijorą susmulkinkite maisto smulkintuvu (turi būti panašu į birias kruopas). Atidėkite į šalį.
Daržovės: Supjaustykite svogūną, morkas, cukiniją ir paprikas. Kepkite daržoves keptuvėje kol morkos suminkštės. Suberkite kalafijorų ryžius, prieskonius ir pakepkite apie 2 min. Pagardinkite druska.
Pašildykite likusį sultinį. Patiekdami į lėkštę įdėkite pupelių piurė, ant viršaus dėkite daržoves, apipilkite sultiniu ir pabarstykite saulėgrąžų sėklomis.