Bananiniai keksiukai
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Karijų riešutai100 g
-
Miltai230 g
-
Cukrus150 g
-
Kepimo milteliai1.5 šaukštelis (-iai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Sviestas115 g
-
Bananai300 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite karijų riešutus ir kepkite 8 minutes.
Leiskite riešutams visiškai atvėsti, susmulkinkite juos.
Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną, vanilinį cukrų ir smulkintus riešutus. Viską gerai išmaišykite.
Kitame dubenyje gerai išplakite kiaušinius. Sudėkite išlydytą sviestą, smulkiai supjaustytus bananus ir viską išmaišykite.
Supilkite sausus ingredientus į dubenį ir maišykite iki vientisos masės.
Tešlą dėkite į keksiukų kepimo formą ir kepkite 20-25 minutes.
Patikrinkite keksiukus mediniu pagaliuku – jei tešla nebelimpa, jie jau iškepė. Patiekite šiltus.
Skanaus!