Bananinis sūrio pyragas su žemės riešutais

  • Gaminimas 1h 45min
  • Vidutinis
Bananinis sūrio pyragas su žemės riešutais

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Viso grūdo miltai
     150 g
  • Druska
     0.25 g
  • Rudasis cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas
     100 g
  • Šaltas vanduo
     2 šaukštas (-ai)

Ingredientai įdarui:

  • Bananai
     2 vnt.
  • Žemės riešutų sviestas
     3 šaukštas (-ai)
  • Tepamas varškės sūris
     400 g
  • Grietinė
     100 g
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Rudasis cukrus
     75 g
  • Viso grūdo miltai
     1 šaukštas (-ai)
  • Žemės riešutai
     2 šaukštas (-ai)

Ingredientai glaistui:

  • Žemės riešutų sviestas
     3 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Įdėkite sviesto ir įpilkite vandens. Viską maišykite iki vientisos tešlos. Rankomis suformuokite tešlos rutulį. Padėkite tešlą į šaldytuvą bent 20 minučių.

Atvėsusią tešlą iškočiokite ir klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pirštais prispauskite tešlą prie dugno ir šonų.

Paruoškite įdarą. Bananą supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant pyrago pagrindo. Ant bananų atsargiai užtepkite žemės riešutų sviestą.

Išplakite kambario temperatūros varškės sūrį, grietinę, kiaušinius, cukrų ir miltus. Supilkite masę ant žemės riešutų sviesto sluoksnio ir pabarstykite žemės riešutais.

Kepkite 180° C orkaitėje 40–45 minutes. Leiskite palengva atvėsti ir išimkite iš formos.

Prieš patiekdami, aptepkite pyragą žemės riešutų sviestu, galite pabarstyti riešutais.
Skanaus!

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas