Bananinis sūrio pyragas su žemės riešutais
-
Gaminimas 1h 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Viso grūdo miltai150 g
-
Druska0.25 g
-
Rudasis cukrus2 šaukštas (-ai)
-
Sviestas100 g
-
Šaltas vanduo2 šaukštas (-ai)
Ingredientai įdarui:
-
Bananai2 vnt.
-
Žemės riešutų sviestas3 šaukštas (-ai)
-
Tepamas varškės sūris400 g
-
Grietinė100 g
-
Kiaušiniai3 vnt.
-
Rudasis cukrus75 g
-
Viso grūdo miltai1 šaukštas (-ai)
-
Žemės riešutai2 šaukštas (-ai)
Ingredientai glaistui:
-
Žemės riešutų sviestas3 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Įdėkite sviesto ir įpilkite vandens. Viską maišykite iki vientisos tešlos. Rankomis suformuokite tešlos rutulį. Padėkite tešlą į šaldytuvą bent 20 minučių.
Atvėsusią tešlą iškočiokite ir klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pirštais prispauskite tešlą prie dugno ir šonų.
Paruoškite įdarą. Bananą supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant pyrago pagrindo. Ant bananų atsargiai užtepkite žemės riešutų sviestą.
Išplakite kambario temperatūros varškės sūrį, grietinę, kiaušinius, cukrų ir miltus. Supilkite masę ant žemės riešutų sviesto sluoksnio ir pabarstykite žemės riešutais.
Kepkite 180° C orkaitėje 40–45 minutes. Leiskite palengva atvėsti ir išimkite iš formos.
Prieš patiekdami, aptepkite pyragą žemės riešutų sviestu, galite pabarstyti riešutais.
Skanaus!