Bananų ir datulių batonėliai

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Bananų ir datulių batonėliai

Ingredientai

  • datulės
     100 g
  • verdantis vanduo
     250 ml
  • bananas
     1 vnt.
  • vanilės esencija
     1 šaukštelis (-iai)
  • kokosų aliejus
     60 g
  • avižiniai dribsniai
     250 g
  • kepimo milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • baltasis šokoladas
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Iš datulių išimkite kauliukus. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite 5 minutes. Skystį nupilkite ant avižinių dribsnių.
. Į virtuvinį trintuvą sudėkite datules, bananą, supilkite vanilės esenciją, kokosų aliejų, suberkite kepimo miltelius. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę dėkite į dubenį ir sumaišykite su avižiniais dribsniais, gerai išmaišykite.
Kepimo indą (20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai išdėliokite gautą masę. Šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 25 minutes, kol taps rausvos spalvos.
Iškeptus batonėlius atvėsinkite ir supjaustykite.
Pasigaminkite šokoladinį glaistą. Į dubenėlį suberkite sutarkuotą šokoladą, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
Atvėsusius batonėlius apšlakstykite tirpintu šokoladu.

Panašūs receptai

Saldūs takai

10min • Lengvas