Bandelės „Scones“
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D400 g
-
Kepimo milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
Druska2 žiupsnelis
-
Sviestas RIMI BASIC50 g
-
Pienas RIMI200 ml
Patiekti su
-
Kreminis sūris
-
Marmeladas
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vėlyviesiems sekmadienio pusryčiams norisi ko nors ką tik iškepto ir švelnaus, todėl šiai progai puikiai tiks klasikinės britiškos bandeles - „Scones“. „Scones“ yra skaniausi, kai patiekiami su saldžiu marmeladu ar sūriu.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Į miltų mišinį smulkiai įpjaustykite sviestą arba margariną. Įpilkite pieno ir greitai išmaišykite, kol susidarys lipni tešla.
Ant lėkštės su kepimo popieriumi tešlą išpilkite formuodami 8 bandeles. Kepkite orkaitės viduryje 10–12 minučių.
Patiekti su: Patiekite ką tik iškeptus „Scones“ su kreminiu sūriu ar marmeladu.