Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Bandelės su avietėmis
-
Gaminimas 2h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Bandelės
-
Pienas RIMI300 ml
-
Kvietiniai miltai RIMI500 g
-
Sausos mielės RIMI8 g
-
Sviestas RIMI20 g
-
Avietės RIMI225 g
-
Cukrus RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Druska0.5 šaukštas (-ai)
-
Mėta
Užpilas
-
Sviestas RIMI180 g
-
Miltelinis cukrus120 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruošiama tešla. Į dubenį įberiama: 8 g mielių, 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. druskos.
Įpilama 300 ml šilto pieno. Viskas sumaišoma.
Tešla iškočiojama ir patepama lydytu sviestu (20 g).
Tešla supjaustoma plonomis juostomis.
Ant 2/3 tešlos uždedamos uogos ir susmulkintos pipirmėtės. Apiberiama 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. miltų, šiek tiek sumaišoma.
Suvyniojami ritinėliai, juostos galas lieka po ritinėliu. Ritinėliai sudedami ant lėkštės.
Lėkštė apdengiama maistine plėvele ir ritinėliai paliekami rūgti ne ilgiau kaip 2 valandas.
Prieš kepant ritinėliai apipilami kiaušinio plakiniu ir kepami iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, ruošiami 15 minučių.
Paruošiamas glajus. Į 180 g išminkyto sviesto suberiama 120 g miltelinio cukraus. Gerai sumaišoma, kol glajus tampa vientisas.
Iškepti aviečių ritinėliai apipilami glajumi.