Baziliko ir braškių šerbetas

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Baziliko ir braškių šerbetas

Ingredientai

  • Braškės
     350 g
  • Šviežias bazilikas
     1 sauja (-os)
  • Cukrus
     100 g
  • Vanduo
     100 g
  • Citrinų sultys
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Braškes supjaustykite mažais kubeliais, užšaldykite -18 laipsnių temperatūroje.

Baziliką nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.

Vandenį su cukrumi užvirinkite iki maždaug 90 laipsnių, sirupą atvėsinkite.

Šaldytas uogas, cukraus sirupą, citrinos sultis ir susmulkintą baziliką sudėkite į trintuvą.

Viską sutrinkite iki vienalytės konsistencijos.

Šerbetą sudėkite į indą ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas