Baziliko ir braškių šerbetas
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Braškės350 g
-
Šviežias bazilikas1 sauja (-os)
-
Cukrus100 g
-
Vanduo100 g
-
Citrinų sultys1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Braškes supjaustykite mažais kubeliais, užšaldykite -18 laipsnių temperatūroje.
Baziliką nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Vandenį su cukrumi užvirinkite iki maždaug 90 laipsnių, sirupą atvėsinkite.
Šaldytas uogas, cukraus sirupą, citrinos sultis ir susmulkintą baziliką sudėkite į trintuvą.
Viską sutrinkite iki vienalytės konsistencijos.
Šerbetą sudėkite į indą ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį.