Bazilikų ir kalendrų marinatas su mėtomis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Smulkinti bazilikai45 g
-
Smulkintos kalendros45 g
-
Mėtų lapeliai4 vnt.
-
Citrinų sultys60 ml
-
Citrinų žievelė2 šaukštas (-ai)
-
Žaliųjų citrinų sultys30 ml
-
Žaliųjų citrinų žievelė1 šaukštas (-ai)
-
Česnako skiltelė4 vnt.
-
Baltasis vynas50 g
-
Medus60 g
-
Svogūnas SHALLOT1 vnt.
-
Paprika CHALAPOS1 vnt.
-
Alyvuogių aliejus250 ml
-
Kmynai1 šaukštas (-ai)
-
Druska1 šaukštas (-ai)
-
Juodieji pipirai1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bazilikų ir kalendrų marinatas su mėtomis tinka marinuoti jautieną ir avieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 2 kg mėsos.
Žoleles ir česnaką sukapokite. Svogūną ir Chalapos papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
Visus išvardytus ingredientus suberkite į didelį dubenį ir gerai išmaišykite. Tada į marinatą dėkite mėsą ir palikite marinuoti mažiausiai 2 valandas. Šviežią žuvį marinuoti pakaks 30 minučių.