Bazilikų pyragas su fetos sūriu ir alyvuogėmis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Bazilikų pyragas su fetos sūriu ir alyvuogėmis

Ingredientai

Pyrago tešla

  • kvietiniai miltai
     200 g
  • sviestas arba margarinas
     150 g
  • bazilikų vazonėlis
      1/2 vazonėlio bazilikų
  • šviežiai tarkuotas parmezano sūris
     85 g
  • vanduo
     50 ml

Įdaras

  • pomidorai (apie 110 g)
     2 vnt.
  • indelis juodųjų alyvuogių be kauliukų (apie 240 g)
     240 g
  • bazilikų vazonėlis
      1/2 vazonėlio bazilikų
  • fetos sūris (graikiškas)
     150 g
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • pienas
     300 ml
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     2 žiupsnelis
  • česnako skiltelės
     2 skiltelė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bazilikų pyragas su fetos sūriu ir alyvuogėmis puikiai tinka vakarienei, švediškam stalui ar piknikui. Šis vegetariškas pyragas įdarytas pasakiško skonio įdaru iš fetos sūrio, alyvuogių, pomidorų ir bazilikų.
Įdaras: supjaustykite pomidorus ir palaikykite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nebūtų šlapi. Gerai nuvarvinkite alyvuoges.
Pyrago tešla: sumaišykite miltus, maistinius riebalus, bazilikų lapelius ir parmezano sūrį virtuvės kombainu. Įpilkite vandens ir greitai išmaišykite tešlą. Palaikykite tešlą šaltai apie 30 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Suformuokite tešlą į didelę ir plačią pyrago formą (apie 28–30 cm). Kepkite pyrago pagrindą apie 10 min.
Įdaras: sumažinkite temperatūrą iki 200 °C.
Susmulkinkite bazilikus. Sudėkite pjaustytus pomidorus ant pyrago pagrindo. Apibarstykite bazilikais ir sutrupinkite fetos sūrį. Ant viršaus išdėliokite alyvuoges. Sumaišykite kiaušinius, miltus, druską, pipirus ir spaustą česnaką. Supilkite kiaušinių plakinį ant įdaro. Kepkite apie 35 min. arba tol, kol kiaušinių plakinys sutvirtės. Laiką reguliuokite pagal formos dydį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė