BBQ tofu ir avinžirnių sumuštinis

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Tofu
     230 g
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Avinžirniai I LOVE ECO
     230 g
  • Tamsi duona be glitimo SCHAR CIABATTA RUSTICA
     200 g
  • Raudongūžiai kopūstai
     300 g
  • Veganiškas majonezas
     3 šaukštas (-ai)
  • Česnakai
     3 skiltelė (-ės)
  • Petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Kalendros
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Mėtos
     1 ryšulėlis (-iai)

BBQ padažui

  • Svogūnai SHALLOT BANANA RIMI
     1 vnt.
  • Česnakai
     3 skiltelė (-ės)
  • Trinti pomidorai
     250 g
  • Klevų sirupas
     2 šaukštas (-ai)
  • Rūkyta paprika
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Malta raudonoji saldžioji paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • Garstyčios DIJON
     1 šaukštelis (-iai)
  • Čili dribsniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Maltas kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kai po viso šventinio maratono norisi pailsėti nuo sunkaus maisto, tačiau šaltukas spaudžiantis lauke taip ir kviečia užkasti kažką komfortiško. Šis receptas kaip tik jums! Kartu su Goda Juknaite sukūrėmė veganišką, begliutenį, belaktozį gėrį, sumuštinį, kuris puikiai tiks ne tik kaip sotus ir maistingas pusrytis, bet ir rimtiems pietums ar lengvai vakarienei!

Nusausiname ir kubeliais supjaustome tofu.
Dedame jį į gerai įkaitintą ir aliejumi suteptą keptuvę.
Apkepiname tofu gabalėlius iš visų pusių kol jie paskrunda iki auksinės spalvos.
Padruskiname ir pagardiname pipirais.
Nuiimame ir nusausiname riebalų perteklių ant popierinės servetėlės.
Įkaitintoje keptuvėje kepame česnakus ir svogūną, jiems apsikaramelizavus dedame bbq prieskonių mišinį, nuolat maišome kol prieskoniai susijungia, dedame pomidorų piure, garstyčias, sujungiame, o tuomet į keptuvę keliame tofu ir nusunktus avinžirnius.
Pasiruošiame veganiškas coleslaw salotas. Smulkiai supjaustome mėlyną svogūną, įspaudžiame traiškyto česnako, dedame druskos, pipiro, šlakelį acto ir viską apgaubiame veganišku majonezu.
Sluoksniuojame sumuštinį su sviežiai pakepinta gluten free duonele, bbq garnyru ir coleslaw salotomis. Viską pagardiname šviežių žolelių puokšte. Suspausdžie ir ragaujame.

Panašūs receptai

Šalta burokėlių sriuba

50min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas