Bigosas, arba lenkiškas kopūstų troškinys
-
Gaminimas 2h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
rūkytos šoninė200 g
-
svogūnai2 vnt.
-
dešrelės450 g
-
jautiena ar kiauliena400 g
-
šviežias kopūstas1 kg
-
morkos3 vnt.
-
česnako skiltelės4 vnt.
-
šaldyti baravykai300 g
-
džiovinto slyvos100 g
-
rauginti kopūstai800 g
-
trinti pomidorai400 g
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
mairūnas1 šaukštelis (-iai)
-
lauro lapeliai1 vnt.
-
saldžiosios paprikos milteliai2 šaukštas (-ai)
-
kmynai1 šaukštelis (-iai)
-
kajeno paprikos milteliaižiupsnelis
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Supjaustykite šoninę smulkiais kubeliais ir kepinkite keptuvėje su smulkintais svogūnais, kol šie dailiai parus. Tada sumeskite griežinėliais pjaustytas dešreles ir visą mėsą. Išmaišykite ir kepkite, kol mėsa lengvai apskrus. Jei reikia, galite įpilti šlakelį aliejaus.
Pasiruoškite likusius ingredientus. Kopūstus ir morkas supjaustykite šiaudeliais, česnakus susmulkinkite. Grybus ir džiovintas slyvas perplaukite ir nusausinkite.
Visus ingredientus (išskyrus slyvas ir grybus) sudėkite puodą. Įpilkite 1 l vandens ir suberkite visus prieskonius. Uždenkite ir troškinkite 2–3 val. ant silpnos ugnies. Kas 20 min. pamaišykite ir įsitikinkite, ar troškinys per daug neišsausėjo. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Troškinys turi būti sultingas, bet ne vandeningas.
Įpusėjus troškinimui, suberkite stambiai pjaustytus grybus. Džiovintas slyvas ir česnakus sudėkite likus 10 min. iki troškinimo pabaigos.
Skanaus!
1 patarimas. Troškinys gardesnis kitą dieną.
2 patarimas. Nepadauginkite druskos, nes šiek tiek sūrumo suteiks rauginti kopūstai.
3 patarimas. Galite naudoti mėgstamų grybų mišinį. Skanu, kai sumaišyti šaldyti,
švieži ir džiovinti grybai.