Biskvitinis pyragas
-
Gaminimas 1h 10min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušiniai4 vnt.
-
cukrus180 g
-
aliejus125 ml
-
vanilinis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
miltai160 g
-
kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
apelsinas1 vnt.
-
vaniliniai ledaipatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Virtuviniu plakikliu išplakite kiaušinius. Plakdami po truputį suberkite cukrų. Plakite stipriai, kol masė padvigubės. Sumažinkite greitį iki žemiausio ir supilkite alyvuogių aliejų.
Suberkite miltus, kepimo miltelius, įtarkuokite apelsino žievelės ir iišspauskite sultis iš ketvirtadalio apelsino, supilkite sultis, išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite biskvitinę masę ir šaukite kepti į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Biskvitinį pyragą kepkite apie 40 minučių.
Pyragą patiekite su vaniliniais ledais.