Biskvito ir uogų desertas

  • Gaminimas 40min
  • Sudėtingas
Biskvito ir uogų desertas

Ingredientai

Ingredientai:

  • klasikinis biskvitas
     300 g
  • varškė
     500 g
  • natūralus jogurtas
     200 g
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • želatina
     40 g
  • pienas
     125 g
  • braškės
     200 g
  • raudonosios vynuogės
     150 g
  • šilauogės
     125 g
  • kivis, braškės, vynuogės, šilauogės – papuošimui
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Želatiną užpilkite 125 ml atvėsinto virinto vandens ir palaikykite apie 30 minučių, kol želatina išbrinks. 

 Biskvitą supjaustykite mažais gabalėliais. Uogas nuplaukite, nusausinkite. Braškes supjaustykite. 

 Varškę ir jogurtą  sutrinkite su cukrumi. Užvirkite pieną, nuimkite nuo kaitros ir jame ištirpinkite želatiną. 

Nuolat maišydami varškės ir jogurto masę, supilkite maža srovele želatiną. 

 Į dubenį sudėkite biskvitą, paruoštas uogas, bei varškės ir jogurto masę. Viską išmaišykite.  Į kitą dubenį įtieskite maistinę plėvelę, supilkite pagamintą desertą ir padėkite į šaldytuvą maždaug 6 valandoms, kad sustingtų.
 

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Uogų tiramisu

1h • Vidutinis