Biskvito ir uogų desertas
-
Gaminimas 40min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
klasikinis biskvitas300 g
-
varškė500 g
-
natūralus jogurtas200 g
-
cukrus3 šaukštas (-ai)
-
želatina40 g
-
pienas125 g
-
braškės200 g
-
raudonosios vynuogės150 g
-
šilauogės125 g
-
kivis, braškės, vynuogės, šilauogės – papuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Želatiną užpilkite 125 ml atvėsinto virinto vandens ir palaikykite apie 30 minučių, kol želatina išbrinks.
Biskvitą supjaustykite mažais gabalėliais. Uogas nuplaukite, nusausinkite. Braškes supjaustykite.
Varškę ir jogurtą sutrinkite su cukrumi. Užvirkite pieną, nuimkite nuo kaitros ir jame ištirpinkite želatiną.
Nuolat maišydami varškės ir jogurto masę, supilkite maža srovele želatiną.
Į dubenį sudėkite biskvitą, paruoštas uogas, bei varškės ir jogurto masę. Viską išmaišykite. Į kitą dubenį įtieskite maistinę plėvelę, supilkite pagamintą desertą ir padėkite į šaldytuvą maždaug 6 valandoms, kad sustingtų.