Blondie su pekaninėmis karijomis

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Blondie su pekaninėmis karijomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • nerafinuoto cukranendrių cukrus
     300 g
  • sviestas
     200 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • miltai
     300 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • graikiniai arba pekaninių karijų riešutai
     300 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje išmaišykite cukrų ir sviestą. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir maišykite toliau. Pusę riešutų sumalkite, o likusią dalį stambiai sukapokite. Suberkite visus riešutus kartu su vaniliniu cukrumi ir išmaišykite.

Kepimo indą (~ 30 x 20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskleiskite gautą masę. Kepkite 30–40 min. 190 °C temperatūros orkaitėje, kol viršus taps traškus. Ištraukę iš orkaitės leiskite atvėsti ir aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.


1 patarimas. Į tešlą įmaišykite baltojo arba juodojo šokolado gabaliukų.
2 patarimas. Prieš patiekdami, viršų apibarstykite cukraus milteliais.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų keksiukai

30min • Vidutinis