Blondie su pekaninėmis karijomis
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
nerafinuoto cukranendrių cukrus300 g
-
sviestas200 g
-
kiaušiniai2 vnt.
-
miltai300 g
-
kepimo milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
druska1 žiupsnelis
-
graikiniai arba pekaninių karijų riešutai300 g
-
vanilinis cukrus1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame dubenyje išmaišykite cukrų ir sviestą. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir maišykite toliau. Pusę riešutų sumalkite, o likusią dalį stambiai sukapokite. Suberkite visus riešutus kartu su vaniliniu cukrumi ir išmaišykite.
Kepimo indą (~ 30 x 20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskleiskite gautą masę. Kepkite 30–40 min. 190 °C temperatūros orkaitėje, kol viršus taps traškus. Ištraukę iš orkaitės leiskite atvėsti ir aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
1 patarimas. Į tešlą įmaišykite baltojo arba juodojo šokolado gabaliukų.
2 patarimas. Prieš patiekdami, viršų apibarstykite cukraus milteliais.