Blynų bokšteliai su lazdyno riešutų kremu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Kiaušiniai1 vnt.
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D200 g
-
Pienas200 ml
-
Cukrus RIMI2 šaukštas (-ai)
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Aliejuskepimui
-
Lazdynų riešutų kremas RIMIpagal skonį
-
Braškėspapuošimui
-
Cukraus milteliaipapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kiaušinį išplakame su cukrumi.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
Po truputį pilkite pieną ir maišykite, kad tešla būtų vidutiniškai skysta.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite nedidelius blynelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Imkite blyną, ant viršaus aptepkite nutelos kremu, dėkite kitą blyną, vėl tepkite nutelos kremu, kartokite kol sustatysite blynų bokštą. Per vidurį smeikite medinį iešmelį sutvirtinimui.
Ant viršaus uždėkite šviežią braškę.
Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.