Bolivinės balandos salotos su pavasariniais brokoliais
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai salotoms:
-
bolivinė balanda (quinoa)150 g
-
konservuoti avinžirniai100 g
-
jauni brokoliai200 g
-
ridikėliai4 vnt.
-
avokadas0.5 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
jauni špinatai50 g
-
druska ir pipiraipagal skonį
Ingredientai žalumynų ir žirnių pestui:
-
žirneliai (švieži arba šaldyti)150 g
-
kanapių sėklos50 g
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
druskapagal skonį
-
šviežiai malti juodieji pipiraipagal skonį
-
špinatai50 g
-
krapai (arba bazilikai, mėta)20 g
-
Dižono garstyčios0.5 šaukštelis (-iai)
-
citrina0.5 vnt.
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite bolivines balandas pagal pakuotėje nurodytą instrukciją, perplaukite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir atsidėkite.
Konservuotus avinžirnius perplaukite ir nusausinkite.
Brokolius apie 1 min. virkite pasūdytame vandenyje. Tuomet panardinkite į ledinį vandenį 1 min. (taip jie nepraras žalios spalvos), nusausinkite ir atsidėkite.
Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, avokadą – norimo dydžio kubeliais.
Visus salotų ingredientus (pesto nemaišyti) sudėkite į gilų dubenį. Pabarstykite druska, pipirais, išmaišykite ir atsidėkite.
Pagaminkite pesto.
Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite ir lengvai apvirkite.
Į procesorių sumeskite kanapes, pjaustytus česnakus, žirnelius, druską ir pipirus. Susmulkinkite.
Tuomet sudėkite špinatus, žalumynus, garstyčias, užpilkite išspaustų citrinos sulčių (2 valg. šaukštus), aliejaus. Jei per tiršta, įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus ir sutrinkite viską iki vientisos masės.
Paruoštas salotas sukrėskite į gražias lėkštes, uždėkite pesto ir skanaukite.
Patarimas. Vietoje kanapių sėklų galite naudoti linų sėmenis.
Patarimas. Šiuo pestu galite skaninti ir kitas salotas.