Bolivinės balandos salotos su pavasariniais brokoliais

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Bolivinės balandos salotos su pavasariniais brokoliais

Ingredientai

Ingredientai salotoms:

  • bolivinė balanda (quinoa)
     150 g
  • konservuoti avinžirniai
     100 g
  • jauni brokoliai
     200 g
  • ridikėliai
      4 vnt.
  • avokadas
     0.5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • jauni špinatai
     50 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Ingredientai žalumynų ir žirnių pestui:

  • žirneliai (švieži arba šaldyti)
     150 g
  • kanapių sėklos
     50 g
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • druska
      pagal skonį
  • šviežiai malti juodieji pipirai
      pagal skonį
  • špinatai
     50 g
  • krapai (arba bazilikai, mėta)
     20 g
  • Dižono garstyčios
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • citrina
     0.5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bolivines balandas pagal pakuotėje nurodytą instrukciją, perplaukite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir atsidėkite.

Konservuotus avinžirnius perplaukite ir nusausinkite.

Brokolius apie 1 min. virkite pasūdytame vandenyje. Tuomet panardinkite į ledinį vandenį 1 min. (taip jie nepraras žalios spalvos), nusausinkite ir atsidėkite.

Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, avokadą – norimo dydžio kubeliais.

Visus salotų ingredientus (pesto nemaišyti) sudėkite į gilų dubenį. Pabarstykite druska, pipirais, išmaišykite ir atsidėkite.

Pagaminkite pesto.

Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite ir lengvai apvirkite.

Į procesorių sumeskite kanapes, pjaustytus česnakus, žirnelius, druską ir pipirus. Susmulkinkite.

Tuomet sudėkite špinatus, žalumynus, garstyčias, užpilkite išspaustų citrinos sulčių (2 valg. šaukštus), aliejaus. Jei per tiršta, įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus ir sutrinkite viską iki vientisos masės.

Paruoštas salotas sukrėskite į gražias lėkštes, uždėkite pesto ir skanaukite.

Patarimas. Vietoje kanapių sėklų galite naudoti linų sėmenis.

Patarimas. Šiuo pestu galite skaninti ir kitas salotas.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas