Bolivinės balandos su briuseliniais kopūstais ir obuoliais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
šaldyti briuselio kopūstai450 g
-
bolivinės balandos „Rimi Goodlife“200 g
-
obuoliai2 vnt.
-
varškės sūris120 g
-
apelsinas1 vnt.
-
kopūstas100 g
-
moliūgų sėklos100 g
-
svogūnas SHALLOT1 vnt.
Padažui:
-
„Dijon“ garstyčios1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
apelsinas1 vnt.
-
pipiraipagal skonį
-
moliūgų sėklų aliejus3 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bolivines balandas išvirkite pagal duotą instrukciją ant pakelio. Keptuvėje pakepinkite moliūgų sėklas, kad truputį apskrustų.
. Kitą keptuvę įkaitinkite su aliejumi. Suberkite nuluptą ir susmulkintą valgomąjį svogūnėlį, perpjautus per pusę briuselinius kopūstus. Kepkite apie 7–8 minutes, kol suminkštės.
Atskirame dubenyje sumaišykite 2 šaukštus moliūgų sėklų aliejaus, garstyčias, apelsino sultis, druską, pipirus.
Mėlynuosius kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais.
Serviravimo dubenyje dėliokite išvirtas bolivines balandas, kubeliais supjaustytą obuolį, apelsiną, briuselinius kopūstus, kubeliais supjaustytą varškės sūrį. Pabarstykite pakepintų moliūgų sėklų. Patiekalą pagardinkite pasigamintu padažu.