Bolivinių balandų ir burnočių itališki juostiniai makaronai su vyšniniais pomidoriukais
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Kietasis sūris80 g
-
Burnočio miltai80 g
-
Kukurūzų krakmolas40 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Alyvuogių aliejus50 ml
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Aitriosios paprikos milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Bazilikas1 sauja (-os)
-
Vyšniniai pomidorai250 g
-
Kietasis sūris40 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite makaronų tešlą – visus produktus sumaišykite ir gerai išminkykite. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 20 minučių.
Kuo ploniau iškočiokite tešlą ir supjaustykite juostelių formos makaronais.
Vyšninius pomidoriukus sudėkite į vandenį ir išspauskite, kad jie persprogtų ir būtų galima išgremžti sėklas.
Sukapokite arba sutrėkškite česnakus.
Įkaitinkite keptuvę. Puode užvirinkite vandenį.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite bazilikus ir česnako skilteles, pakepinkite.
Sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką ir vyšninius pomidoriukus. Dėmesio – karštas aliejus gali taškytis!
Viską pakepinkite 2 minutes. Tuo pat metu sudėkite virti makaronus. Makaronai verdančiame vandenyje išvirs jau po 30 sekundžių.
Suverskite išvirtus makaronus į keptuvę ir maišydami suberkite tarkuotą parmezaną.
Prieš patiekdami apibarstykite sūriu (jei norite) ir iškart valgykite.