Bolivinių balandų košė su slyvomis ir pistacijomis
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
bolivinė balanda170 g
-
kokosų gėrimas375 ml
-
vanduo60 g
-
vanilės ekstraktas1 šaukštas (-ai)
-
cinamonas0.5 šaukštelis (-iai)
-
muskatas1 žiupsnelis
-
druska1 žiupsnelis
-
pistacijos50 g
Troškintoms slyvoms
-
slyvos4 vnt.
-
vanduo125 ml
-
medus50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenėlyje sumaišykite bolivinių balandų sėklas, kokosų pieną, vandenį, vanilę, cinamoną, muskatą ir druską. Gautą masę supilkite į troškinimo indą ir pašaukite į iki 175 °C įkaitintą orkaitę 20 min.
Tuomet gerai išmaišykite ir dar troškinkite 15–20 min., kol susigers skystis.
Slyvas supjaustykite griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, medų, sumeskite slyvas ir retkarčiais pamaišydami kaitinkite ant vidutinės ar mažos kaitros, kol slyvos suminkštės - apie 5 minutes.
Košę supilstykite į dubenėlius. Įdėkite smulkintų pistacijų ir gražiai išdėliokite slyvas. Jei mėgstate saldžiau, galite užpilti skysčio, kuriame troškinosi slyvos.
Skanaus!