Brandintos jautienos didkepsnis su avokado ir mango salotomis
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Kepsnio marinatui:
-
žalioji citrina1 vnt.
-
Chalapos paprikos0.5 vnt.
-
maltas kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
česnakas1 vnt.
Garnyrui:
-
mangas1 vnt.
-
avokadas1 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
Didkepsniui:
-
4 brandintos jautienos antrekoto didkepsniai be kaulo „Rib eye steak“, KITCHEN ME880 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išspauskite sultis iš vienos citrinos skiltelės, Chalapos papriką susmulkinkite, suberkite kepsnio marinatui skirtus prieskonius (česnako naudokite 1 skiltelę) ir išmaišykite. Marinatu ištrinkite mėsą.
Paruoškite salotas. Mangą ir avokadą nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Sumaišykite su svogūnais, žaliosios citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.
Kepsnius apšlakstykite aliejumi ir dėkite ant grotelių vidutinio kaitrumo ugnies. Kepkite nuo 9 iki 15 min.
Lėkštėje padėkite kepsnį, šalia įkrėskite salotų. Jas apibarstykite feta.
Patarimas, kaip kepti jautienos didkepsnį.
Marinuotą mėsą apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant įkaitinto grilio.
Kepsnį su krauju kepkite 8–9 min., kai vidinė temperatūra pasieks + 37–40 °C.
Vidutiniškai mėsą iškepsite per 11–12 min., kai vidinė temperatūra pasieks + 50–55 °C.
Gerai mėsą iškepsite per 14–16 min., kol vidinė temperatūra pasieks + 75–80 °C.