Braškių salotos su špinatais ir bolivinėmis balandomis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Salotų ingredientai:
-
bolivinė balanda150 g
-
karijų riešutai30 g
-
braškės100 g
-
špinatai (geriau jauni)30 g
-
ožkos sūris50 g
Užpilo ingredientai:
-
valgomas svogūnėlis (shallot)0.5 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
citrinų sultys2.5 šaukštelis (-iai)
-
klevų sirupas1 šaukštelis (-iai)
-
Dižono garstyčios1 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite bolivines balandas pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.
Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje maišydami kepkite riešutus iki 5 min.
Stambiai supjaustykite braškes.
Pagaminkite užpilą. Smulkiai sukapokite svogūnėlius. Dubenėlyje sumaišykite visas užpilo sudedamąsias dalis ir atsidėkite.
Į didesnį dubenį sudėkite bolivines balandas, špinatus, riešutus ir išmaišykite. Pagardinkite braškėmis, smulkintu sūriu, užpilkite padažu ir skanaukite.
Patarimas. Špinatus galite pakeisti šviežiais rūgštynių lapais, citrinos sultis – apelsino sultimis.