Brinkintos avižos su šalavijų sėklomis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Brinkintos avižos su šalavijų sėklomis

Ingredientai

Pagrindinis patiekalas

  • kokosų gėrimas
     400 ml
  • avižiniai dribsniai
     300 g
  • šalavijų sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • obuoliai
     2 vnt.
  • moliūgų sėklos
     100 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Rytmetinis nuovargis ir skubame į autobusą? Skirkite šiek tiek laiko vakare ir pamėgsite rytmečius, kai skubate, jei nepamiršite pasiimti į darbą ar mokyklą indelio su brinkintomis avižomis. Paįvairinkite košę pasirinktais priedais.
Sumaišykite kokosų gėrimą su avižiniais dribsniais, šalavijų sėklomis ir pasirinktu priedu. Užpilkite 4 stiklines avižų (4 porc.) ir palikite šaldytuve mažiausiai 5 valandoms.
Perpjaukite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Uždėkite obuolių skilteles ir moliūgų sėklas ant brinkintų avižų.

Priedų pasiūlymai užkandžiams paįvairinti:

  • kokosas ir anakardžiai,
  • skrudinti avižiniai dribsniai,
  • sezamų sėklos ir razinos,
  • džiovinti abrikosai ir riešutai,
  • moliūgų sėklos ir medus,
  • smulkinti sausainiai „Biscotti“ ir šaldytos uogos.

Panašūs receptai