Brokoliai su kviečių grūdų salotomis ir jogurtu
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai salotoms
-
kviečių kruopos200 g
-
daržovių sultinys1 gabalėlis (-iai)
-
koncervuotos pupelės1 stiklinė (-ės)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
garstyčios0.5 šaukštas (-ai)
-
vyno actas0.5 šaukštas (-ai)
-
džiovinti abrikosai1 stiklinė (-ės)
-
špinatai65 g
-
brokolis200 g
Ingredientai padažui
-
petražolės20 g
-
jogurtas2 stiklinė (-ės)
-
čili pipirų pasta (sambal oelek)1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Salotos: išvirkite kviečių kruopas sultinyje pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Nupilkite pupeles ir perskalaukite su šaltu vandeniu, palikite nuvarvėti.
Sumaišykite aliejų, garstyčias, actą ir vieną šaukštą vandens. Supjaustykite abrikosus. Dubenyje sumaišykite špinatus, pupeles, abrikosus ir padažą.
Susmulkinkite petražoles ir sumaišykite su jogurtu. Įdėkite čili pastą, pagardinkite druska ir pipirais.
Išvirkite brokolius pasūdytame vandenyje. Virkite apie 3 min.
Sumaišykite kvietines kruopas su abrikosais, špinatais ir brokoliais. Šalia patiekite jogurtinį padažą.