Brokolių sklindžiai su „tzatziki“
-
Gaminimas 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
ryžiai4 porcijos
„Tzatziki“ (dzadzikis) padažui:
-
agurkas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
natūralus jogurtas200 ml
-
baltojo vyno actas1 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
Sklindžiams
-
brokolis500 g
-
tarkuotas parmezano sūris200 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
kukurūzų krakmolas2 šaukštas (-ai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
pesto padažas3 šaukštas (-ai)
-
malti džiūvesėliai50 g
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
Salotoms:
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
pomidorai4 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
„Tzatziki“ (dzadzikis) padažas:
Stambiai sutarkuokite agurką. Tarkius supilkite į koštuvą ir paspausdami nukoškite.
Nuluptą česnako skiltelę sutarkuokite ir sumaišykite su jogurtu, įpilkite acto, sukrėskite agurko tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sklindžiai:
Supjaustykite brokolius gabaliukais ir gana smulkiai sutarkuokite (virtuvės kombaine arba tarka). Sutarkuokite sūrį.
Sumaišykite brokolių tarkius su kukurūzų krakmolu, maltais džiūvėsėliais, sutarkuotu sūriu, įmuškite kiaušinius, pagardinti druska ir pesto padažu. Suformuokite sklindžius ir kepkite juos keptuvėje su aliejumi.
Iškepusius sudėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite į orkaitę apytiksliai 8 minutėms.
Salotos:
Nulupkite svogūną, supjaustykite jį ir pomidorus griežinėliais. Sumaišykite ir patiekite daržoves su ypač tinkančiu prie jų „Vinägrett“ užpilu (acto ir aliejaus mišinys).
Patiekite sklindžius su ryžiais, „tzatziki“ ir pomidorų su svogūnais salotomis.