Bruschetta su pomidorais ir bazilikais

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Bruschetta su pomidorais ir bazilikais

Ingredientai

  • Lietuviški geltonieji slyviniai pomidorai
     2 vnt.
  • Lietuviški avietiniai pomidorai
     2 vnt.
  • Bazilikas
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus RIMI EXTRA VIRGIN
     50 ml
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Itališka duona CIABATTA
     1 vnt.
  • Česnakai
     1 skiltelė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 250°C.
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Baziliką susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorais. Supilkite pusę alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei pipirais.
Duonos riekeles apkepkite ant grotelių viršutinėje orkaitės dalyje arba paskrudinkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
Nulupkite česnaką ir įtrinkite vieną šiltos duonos pusę. Apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Pomidorus paskleiskite ant duonos riekelių.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas