Brusketa su voveraitėmis ir bri sūriu

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Brusketa su voveraitėmis ir bri sūriu

Ingredientai

Ingredientai:

  • lydytas sviestas (ghi)
     80 g
  • voveraitės
     450 g
  • itališka duona Ciabatta
     1 vnt.
  • baltas pelėsinis sūris brie
     125 g
  • petražolės
     10 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepinkite voveraites apie 8 min. Pasūdykite ir atsidėkite.

Čiabatą supjaustykite maždaug 1 cm. storio riekelėmis (reikės 8 riekelių) ir lengvai paskrudinkite 200 ºC temperatūros orkaitėje.

Sūrį supjaustykite riekelėmis, uždėkite ant čiabatos ir kepkite, kol išsilydys.

Tuomet ištraukite iš orkaitės, uždėkite grybus, pabarstykite druska, pipirais ir kapotomis petražolėmis.

1 patarimas. Norėdami paryškinti grybų skonį, galite pagardinti čiobreliais.

2 patarimas. Vietoje pelėsinio sūrio galite naudoti mocarelą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Matcha tiramisu

30min • Lengvas