Budos dubuo su humusu, kimchi ir petražolių padažu

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Budos dubuo su humusu, kimchi ir petražolių padažu

Ingredientai

Humusas

  • Sezamų sėklos
     40 g
  • Alyvuogių aliejus
     200 g
  • Virti avinžirniai
     500 g
  • Citrinų sultys
     0.5 vnt.
  • Druska
     1 žiupsnelis

Petražolių padažas

  • Petražolės
     2 ryšulėlis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus
     300 g
  • Mielių dribsniai
     3 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį

Budos dubuo

  • Kimchi
     450 g
  • Morkų salotos su moliūgų sėklomis
     1 vnt.
  • Agurkas
     1 vnt.
  • Baltasis ridikas
     1 vnt.
  • Cukinijos
     1 vnt.
  • Konservuotos raudonosios pupelės
     240 g
  • Grybai
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite humusą: paskrudintas sezamo sėklas suberkite į trintuvą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir sutrinkite.

Įdėkite virtų avinžirnių, citrinos sulčių, druskos pagal skonį ir šiek tiek vandens. Sutrinkite iki vientisos masės.

Norėdami paruošti petražolių padažą, petražolių lapelius sudėkite į trintuvą, supilkite alyvuogių aliejų ir plakite, kol susidarys vienalytis padažas.

Suberkite mielių dribsnius, druską ir vėl viską suplakite.

Daržoves nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į dubenį.

Įdėkite humuso, kimchi, morkų salotų ir pupelių.

Apkepkite grybus ir sudėkite į dubenį.

Užpilkite petražolių padažu.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas