Bulviniai blynai su grietine, citrina ir balzaminio acto kremu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Bulvės (nuplautos, nuluptos)300 g
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Svogūnų laiškai1 stiebas
-
Česnakai1 skiltelė (-ės)
-
Aliejus (kepimui)40 ml
-
Bulvių krakmolas1 šaukštelis (-iai)
-
Citrinos0.5 vnt.
-
Grietinė RIMI2 šaukštas (-ai)
-
Kremas su Modenos balzaminiu actu1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulves sutarkuokite ir pabarstykite druska.
Svogūnų laiškus supjaustykite ir sudėkite į bulves.
Bulves sudėkite į rankšluostį ir išspauskite visą skysčio perteklių.
Česnaką įspauskite į sausą bulvių masę, įberkite bulvių krakmolo, jei reikia dar pasūdykite.
Bulvių masę iškočiokite dedant tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir apkepkite blyną.
Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Patiekdami aptarkuokite citrinos žievele ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Į grietinę įpilkite aliejaus ir balzamiko kremo.