Bulviniai blynai su ikrais
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Bulvės1 kg
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Kiaušinis1 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Čiobrelio šakelė1 vnt.
-
Petražolės1 šaukštas (-ai)
Ingredientai padažui:
-
Tepamas varškės sūris200 g
-
Krienai1 šaukštas (-ai)
-
Citrina (smulkiai tarkuota)0.5 vnt.
-
Tarkuotas kietasis sūris30 vnt.
-
Pipiraipagal skonį
Patiekimui:
-
Lašišos arba upėtakio ikrai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sumaišykite visus padažo ingredientus. Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite bulves.
Virkite, kol bulvės bus beveik išvirusios. Nulupkite, šiek tiek atvėsinkite, sutarkuokite ir sumaišykite su susmulkintu česnaku.
Įberkite druskos, pipirų, petražolių, čiobrelių, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suformuokite blynus ir atidėkite pastovėti.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje, kepkite blynus ant vidutinės liepsnos iki kol gražiai paruduos.
Padėkite ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius. Sudėkite į lėkštę, ant viršaus dėkite šaukštą padažo ir papuoškite ikrais. Patiekite su salotomis ar žalumynais.
Skanaus!