Bulviniai blynai su ikrais

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Bulviniai blynai su ikrais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Bulvės
     1 kg
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Kiaušinis
     1 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Čiobrelio šakelė
     1 vnt.
  • Petražolės
     1 šaukštas (-ai)

Ingredientai padažui:

  • Tepamas varškės sūris
     200 g
  • Krienai
     1 šaukštas (-ai)
  • Citrina (smulkiai tarkuota)
     0.5 vnt.
  • Tarkuotas kietasis sūris
     30 vnt.
  • Pipirai
      pagal skonį

Patiekimui:

  • Lašišos arba upėtakio ikrai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumaišykite visus padažo ingredientus. Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite bulves.

Virkite, kol bulvės bus beveik išvirusios. Nulupkite, šiek tiek atvėsinkite, sutarkuokite ir sumaišykite su susmulkintu česnaku.

Įberkite druskos, pipirų, petražolių, čiobrelių, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suformuokite blynus ir atidėkite pastovėti.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje, kepkite blynus ant vidutinės liepsnos iki kol gražiai paruduos.

Padėkite ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius. Sudėkite į lėkštę, ant viršaus dėkite šaukštą padažo ir papuoškite ikrais. Patiekite su salotomis ar žalumynais.
Skanaus!

Panašūs receptai

Bulviniai blynai

30min • Lengvas