Bulviniai blynai
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Didelės bulvės4 vnt.
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI2 vnt.
-
Bulvių krakmolas1 šaukštas (-ai)
-
Kvietiniai miltai RIMI1 šaukštas (-ai)
-
AliejusKepimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulves (nuluptas ir sutarkuotas) pabarstykite druska ir palikite 2 minutėms, kad išsiskirtų skysčio perteklius, kurį nuvarvinkite per sietelį.
Bulves sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, bulvių krakmolą, miltus ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite į ją bulvinių blynų masę ir išlyginkite, kad susidarytų plokšti blyneliai.
Kepkite blynus apie 1-2 minutes iš vienos pusės, kol jie taps auksinės rudos spalvos, tada apverskite į kitą pusę ir kepkite, kol kita pusė taip pat taps auksinės spalvos.