Bulvių apkepas
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
bulvės400 g
-
rūkyta (arba šviežia) lašiša300 g
-
svogūnas „shallot“1 vnt.
-
poras1 vnt.
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
kiaušiniai8 vnt.
-
pienas120 ml
-
rikotos sūris250 g
-
Dižono garstyčios2 šaukštas (-ai)
-
raudonosios paprikos milteliaižiupsnelis
-
minkštas ožkos pieno sūris50 g
-
krapai10 g
-
laiškiniai česnakai2 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Bulves nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais.
Svogūną ir porą nulupkite ir susmulkinkite. Berkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į lėkštę, kad atvėstų.
Pasigaminkite kiaušinių plakinį. Dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, rikotos sūrį, garstyčias. Plakinį pagardinkite druska, pipirais, suberkite kapotus krapus ir laiškinius česnakus.
Bulves sudėkite į kepimo formą, ant jų – keptus svogūnus ir porus, ant viršaus suberkite lašišos gabalėlius. Galite taip ir palikti arba permaišyti. Supilkite kiaušinio plakinį ir užberkite ožkos pieno sūrio.
Dėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 val. Kad viršus nesudegtų, galite uždengti aliuminio folija.