Bulvių apkepas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Bulvių apkepas

Ingredientai

Ingredientai:

  • bulvės
     400 g
  • rūkyta (arba šviežia) lašiša
     300 g
  • svogūnas „shallot“
     1 vnt.
  • poras
     1 vnt.
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai
     8 vnt.
  • pienas
     120 ml
  • rikotos sūris
     250 g
  • Dižono garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • raudonosios paprikos milteliai
      žiupsnelis
  • minkštas ožkos pieno sūris
     50 g
  • krapai
     10 g
  • laiškiniai česnakai
     2 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 

Bulves nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. 

Svogūną ir porą nulupkite ir susmulkinkite. Berkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į lėkštę, kad atvėstų. 

Pasigaminkite kiaušinių plakinį. Dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, rikotos sūrį, garstyčias. Plakinį pagardinkite druska, pipirais, suberkite kapotus krapus ir laiškinius česnakus. 

Bulves sudėkite į kepimo formą, ant jų – keptus svogūnus ir porus, ant viršaus suberkite lašišos gabalėlius. Galite taip ir palikti arba permaišyti. Supilkite kiaušinio plakinį ir užberkite ožkos pieno sūrio. 

Dėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 val. Kad viršus nesudegtų, galite uždengti aliuminio folija.
 

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas