Bulvių ir kiaulienos šonkaulių troškinys
-
Gaminimas 1h 10min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
šviežios lietuviškos bulvės500 g
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
imbiero šaknis100 g
-
svogūnų laiškai3 vnt.
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
kiaulienos šonkauliai1.2 kg
-
vanduo1 l
-
sojų padažas6 šaukštas (-ai)
-
pipirai1 žiupsnelis
-
jūros druska1 žiupsnelis
-
žvaigždinio anyžiaus žvaigždutės2 vnt.
-
šitake, voveraitės ar pievagrybiai250 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, tada sudėkite 6 imbiero griežinėlius. Šiek tiek (apie 30 sekundžių) pakepinkite. Tada į keptuvę suberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir vėl apie 30 sekundžių pakepinkite.
Įkrėskite 1 šaukštą medaus, pamaišykite. Į tą pačią keptuvę sudėkite kiaulių šonkaulius, atskirtus po vieną šonkauliuką. Kepkite maišydami 5 minutes ant didelės ugnies.
Įpilkite 1 litrą vandens ir 6 šaukštus sojų padažo. Įberkite žiupsnelį druskos ir įmeskite 2 žvaigždinio anyžiaus žvaigždutes. Suverskite perplautus ir, jei reikia, pasmulkintus grybus.
Sudėkite nuskustas bulves ir viską troškinkite lėtai 45 minutes uždengę dangčiu.
Gautą patiekalą sudėkite į serviravimo dubenį ir patiekite.