Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Bulvių ir mėsos apkepas
-
Gaminimas 2h
-
Lengvas
Ingredientai
-
Bulvių1 kg
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Maltas muskatas0.5 šaukštelis (-iai)
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI300 ml
-
Smulkinta kiauliena ir jautiena RIMI400 g
-
Universalus prieskonių mišinys RIMI SMART1 šaukštas (-ai)
-
Sūris RIMI MOZZARELLA125 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Bulves sudėkite į indą su riebia grietinėle, druska ir maltu muskato riešutu. Viską sumaišykite.
Kitame inde sumaišykite maltą mėsą ir prieskonių mišinį.
Pradėkite dėti apkepo sluoksnius. Sluoksniai priklauso nuo pasirinkto indo. Dėkite vieną sluoksnį bulvių, po to mėsos ir kartokite.
Apkepą apipilkite riebia grietinėle. Po to indą uždenkite kepimo popieriumi arba folija.
Kepkite orkaitėje 45 minutes 160 laipsnių temperatūroje.
Nuimkite indo uždangalą ir ant troškinio viršaus užtarkuokite mocarelos sūrio. Padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 25 minutes.