Bulvių ir mėsos apkepas

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Bulvių
     1 kg
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Maltas muskatas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     300 ml
  • Smulkinta kiauliena ir jautiena RIMI
     400 g
  • Universalus prieskonių mišinys RIMI SMART
     1 šaukštas (-ai)
  • Sūris RIMI MOZZARELLA
     125 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Bulves sudėkite į indą su riebia grietinėle, druska ir maltu muskato riešutu. Viską sumaišykite.

Kitame inde sumaišykite maltą mėsą ir prieskonių mišinį.

Pradėkite dėti apkepo sluoksnius. Sluoksniai priklauso nuo pasirinkto indo. Dėkite vieną sluoksnį bulvių, po to mėsos ir kartokite.

Apkepą apipilkite riebia grietinėle. Po to indą uždenkite kepimo popieriumi arba folija. 

Kepkite orkaitėje 45 minutes 160 laipsnių temperatūroje. 

Nuimkite indo uždangalą ir ant troškinio viršaus užtarkuokite mocarelos sūrio. Padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 25 minutes. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė