Bulvių ir salierų apkepėlė
-
Gaminimas 1h 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
bulvės1 kg
-
salierų šaknys2 vnt.
-
batatai3 vnt.
-
fermentinis sūris50 g
-
sviestas ghi2 šaukštas (-ai)
-
miltai1 šaukštas (-ai)
-
vištienos sultinys500 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Salierus, saldžiąsias bulves ir lietuviškas bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Daržoves sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite čiobreliais. Sudėkite į kepimo indą.
Puode pakaitinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pilkite sultinį. Pavirinkite 1 min. Tada nukelkite nuo kaitros ir šiuo paruoštu sultiniu užpilkite daržoves kepimo inde.
Uždenkite aliuminio folija ir kepkite 45 min., kol daržovės suminkštės.
Nuimkite foliją ir apibarstykite apkepėlę tarkuotu sūriu. Kepkite 12–15 min., kol sūris taps auksinis ir ims burbuliuoti. Prieš patiekdami leiskite apkepėlei 10 min. pastovėti.