Bulvių ir salierų apkepėlė

  • Gaminimas 1h 20min
  • Lengvas
Bulvių ir salierų apkepėlė

Ingredientai

  • bulvės
     1 kg
  • salierų šaknys
     2 vnt.
  • batatai
     3 vnt.
  • fermentinis sūris
     50 g
  • sviestas ghi
     2 šaukštas (-ai)
  • miltai
     1 šaukštas (-ai)
  • vištienos sultinys
     500 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Salierus, saldžiąsias bulves ir lietuviškas bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Daržoves sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite čiobreliais. Sudėkite į kepimo indą.

Puode pakaitinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pilkite sultinį. Pavirinkite 1 min. Tada nukelkite nuo kaitros ir šiuo paruoštu sultiniu užpilkite daržoves kepimo inde.

Uždenkite aliuminio folija ir kepkite 45 min., kol daržovės suminkštės.

Nuimkite foliją ir apibarstykite apkepėlę tarkuotu sūriu. Kepkite 12–15 min., kol sūris taps auksinis ir ims burbuliuoti. Prieš patiekdami leiskite apkepėlei 10 min. pastovėti.

Panašūs receptai

Kopūstų apkepėlė

1h • Lengvas